Etiketter

onsdag 5 februari 2014

Idrott

Inom media, på tv och i tidningar så har oftast personer den “perfekta” kroppen. En kropp där kvinnor är väldigt smala och oftast kurviga medan män oftast här mycket muskler och är i form. Men person i tidningar är ofta redigerade med datorprogram. Bilderna med dessa personer, kan få personer att känna sig osäkra. vilket det gör. Kvinnor och män, men mest kvinnor, utsätter sig själva i hälso faror för att hålla sig smala. De hamnar i problem där de får ätstörningar, som skadar kroppen otroligt mycket. De kan tappa börja tappa här, de blir svaga och sjuka. De kan dö. Bara runt 10% av kvinnor med dessa problem söker efter hjälp.

Personer med dessa problem är runt 12 - 25 år gamla. Bilder av personer som ses som perfekta kan sänka deras självkänsla. Detta är inte bara inom mode och så vidare, utan även inom idrott. Kvinnor inom gymnastik oroar sig ofta över hur de ser ut. Män också men det är oftast kvinnor. Det är oftast för att gymnaster är ofta under detta tryck att ha en perfekt kropp och att hålla sig till en till en vikt. Det händer oftast inom sporter som konståkning, dans och gymnastik, där de ska ha denna smala kroppen.  Tränare de har påverkar detta när kritiserar deras vikt. Detta kan leda till hemska sätt till att ha kontroll över sin vikt.

Hos män så är det oftast att man vill ha en kropp med mycket muskler, som de män som sätts i tidningar. Inom sport så jobbar men hårt med att få den kropp som deras tränare trycker på dom att ha.

“Some male athletes see pictures in men’s fitness magazines of big, extremely muscular men and feel that they don’t measure up,”
Jennifer Carter, psykolog på Ohio State University Sports Medicine Center.

Både män och kvinnor har problem med inte vara nöjda med sina kroppar. Vilket är jätte synd, att denna bilden av den perfekta kroppen och hur man ser ut… Den är ledsen. Att folk riskerar sina liva bara för att uppnå den ‘perfekta’ kroppen. Det finns modeller som svälter sig så hårt, att de dör. Det är helt sjukt! Och antalet av dem som gör detta, ökar. Det ökar hos kvinnor, det ökar hos män.  Ätstörningar kommer oftast när personen är yngre.
,


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar