Etiketter

torsdag 19 januari 2012

Diskusionsfrågor


  1. Ja, jag skulle beteckna min bok som en ungdomsbok. För att det är en lättläst bok, men den är ändå svår. Med tanke på vissa svåra ord som uppkommer. Även vissa namn kan ha svåra uttal. Den är inte för småbarn för blod och liknande, vilket inte gör den till en ”barnbok”. Yngre barn hade nog tyckt den varit svår och kanske tråkig.Den är ingen vuxenbok heller. Det är bilder i den och texten är ändå lätt, pojken som är boken är runt min ålder, alltså tretton, fjorton eller lite yngre. Det är även inte lite text, men inte mycket text heller. Själv hade jag tyck det hade varit konstigt om den hade ansätts som en barnbok igentligen. Vissa ord är riktigt svåra. 
  1. En bra bok tycker jag har en spännade handling. De ska även inte var för många personer i en bok. T:ex, om en bok har för många personer är det lätt att man blir förvirrad. Man kan lätt tappa bort vem som är huvudpersonen. En bra bok har även inte en för långsam början, då kan boken bli ganska tråkig. 
  1. Vissa ord i boken är svåra, men sen kan man förstå vad ordet betyder. I detta lilla stycket från boken kan man se att det är några svåra ord och hur välskriven den är:
”Amelia  Spenser såg sig omkring i den eleganta salongen där klockan på spiselkransen slog ett slag. Rummet var smakfullt och dyrbart möblerat och trots att salonger ofta var femininiteten som tilltalade Amelia.”
Det är väldigt lätt att bilder i mitt inre. Det är även tack vare till hur välskriven den är. Även om vissa ord är svåra, stör det inte när man ”fantiserar” fram en bild. Men det fanns ett ord som jag tyckte var svårt att klura ut, ordet guvernant. Men jag kom på det ordet betydde senare.
  1. Ja det gör den, men den här ”höjdpunkten” är i mer slutet. Men det blir lite svårare att följa denna kurva med tanke på att det är historier i den, en massa. Men det förändrar inte hur bra den är. För den är riktigt bra. Fast än den inte ha samma sätt att följa kurvan. Det gör den annorlunda på ett bra sätt när den inte följer. Det finns en inledning iallafall där personer och miljön presenteras i början. Det är en väldigt noggrann inledning. I alla spökhistorierna finns det en inledning, vilket är bra. Alla spökhistorier har inte det. 

1 kommentar: