Etiketter

fredag 15 mars 2013

Robot dagbok. s.1

bild 1

Bild 2
Idag så började vi med att testa ett program som heter Mindstorm. Det lät oss styra över en legorobot. Det var riktigt coolt hur det gick till! Man i detta program kunde bestämma vad roboten skulle göra. Med hjälp av en slags verktygs låda eller körlåda ( se bild 2 ) där man kunde ställa in hur roboten skulle åka, om den skulle snurra och svänga. Men för att den skulle göra två olika funktioner samtidigt, fick man ha två 'motorer' ( se bild 1 ). En motor för en funktion. En har hand om snurret, en om svängandet.

Fast Programmet Mindstorm är svårt att förstå. Men jag har fått koll på det nu... Det tog dock ett litet tag. Men programmet är jätte kul!

Först skulle vi lära oss grunder, så då fick vi enklare uppdrag...

Vi skulle på första uppdraget få roboten att åka rakt fram och att svänga. Jag jobbade här med Julia. Det gick bra, för vi fick till det.

Efter det skulle man få att robot svängde, det gick också väldigt bra, inga problem. Här fick man använda två körlådor, en till att den åker fram och en till att den svänger.

På det sista skulle man göra så att roboten snurrade på en plats. Vi först gjorde så den snurrade för lite. Men efter några enstakeaförsök klarade vi det.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar