Etiketter

tisdag 12 november 2013

Våldtäkt


Om filmen. Det var en våldtäkt


Det var sexuellt och det var mot hennes vilja. Att bli påtvingad på något sexuellt, är våldtäkt. Hon var emot att ha sex, full eller ej. Det var inget hon ville. Killarna höll henne nere, det visar att de inte vill att hon skulle lämna platsen, att hålla henne från att smita.  Sen hur de drog i henne och hur de tvingade hur hon hade sex med dem. Hon blev rädd och passiv, hon sa inget men grät. De lämnade inte henne ifred fast än de fattade hur det plågade henne, hur förnedrande det var för henne. De tog bilder och filmade när de våldtog henne. Fast än att offret kanske inte skulle säga nej, kan de fortfarande inte vela ligga med person som tvingar på sig.

Andra skulle kanske säga att med tanke på att hon var full, så får hon skylla sig själv. Att hon får tänka på det själv. Eller att hon gillade denna killen, och det räknas kanske inte på samma sätt. Men bara för att man är full betyder inte att det inte är en våldtäkt. Eller att hon var med på det i början. Hon var ju det, men sen när de andra killarna kom in, ville hon inte längre. Då ville hon vara med längre. Man kan ändra sig. Fast än att hon inte ville så skulle folk kalla henne hora.

Man kan fortfarande bli våldtagen om man är full. Våldtäkt kan hända mellan inom och utanför relationer, med den man gillar eller någon man inte gillar. De är här som folk, som då har blivit våldtäkta skyller på sig själva. Att de kanske var fulla och tycker de ska skylla sig själva, att de tror att väldtäkt är ett överfall mitt i natten. Att det inte riktigt vet att det var en våldtäkt. Men det är det. Enligt lag, så är det en våldtäkt om man på tvingad på en sexuell sak, att man blir hotad. Att man är full ger ingen ursäkt till att någon skulle kunna våldta dig eller skada dig.

T:ex: Att man skulle slå personen om de inte gick med på det. Det är ett hot.
Om man är i ett hjälplöst tillstånd, att man inte kan göra något. Och hon, hon var nertryckt av en massa killar. Hon kunde inte göra något. Detta visar att hon var påtvingad att ha sex. hur skulle hon kunna göra något? I filmen hotade de om att de skulle skicka ut bilderna och sprida dem ifall hon sa något om det. De hotade henne, de visste att de gjort något fel. Hon sa inget. Men sen skickade ut det ändå. Hon blev kallad hora och slampa.  Hon kände sig dålig, äcklig. Hon mådde inte bra av detta. Hon mådde sämre. Väldtäkt påverkar offren starkt. Vissa starkare än andra. Många vågar inte söka efter hjälp.  Det är bevisat att tjejer är rädda att folk inte ska tro på dem ifall de nu sa att de har blivit våldtagna. Att de inte heller vill bli klandrade för vad som hände.

Det är viktigt att veta, det finns ingen bra anledning till våldtäkt. Och även om det ä inom en relation, räknas det fortfarande som våldtäkt. Inger ber om det, ingen förtjänar det.

Många tror att en våldtäkt är något som en främling skulle göra. Men sanningen är, att det händer oftast med personer som man litar på eller känner. Det var det som hände i filmen. Våldtäkt handlar om att ha kontroll över någon.  

Enligt Centers for Disease Control, 1 av varje 6 vuxna kvinnor har varit med om våldtäkt. Friska och starka människor våldtas varje dag. Våldtäktsoffer är läkare, advokater, sjuksköterskor, militär personal, kockar, revisorer, studenter-alla och alla kan vara sårbara för våldtäkt eller sexuella övergrepp. De som våldtar kan vara både kvinnor och män. De som våldtar försöker ta person som de tycker är svagare på ett eller annat sätt. Som yngre personer, som är så unga som små barn.  Vem som helt kan bli våldtagen.









Filmen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar